به گزارش ميراث آريا (chtn)، \"مهرزاد پرهيزگاري\"مسئول پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي قزوين در نشست علمي هنر و باستان‌شناسي شهر تاريخي، فرهنگي قزوين به ارايه گزارشي اجمالي از دست آوردهاي اين پايگاه پرداخت و گفت: از سال 76 اين پايگاه با عنوان پروژه محور فرهنگي، تاريخي شهر قزوين شکل گرفت و تا سال 83 در دل سازمان ميراث فرهنگي استان قزوين فعاليت داشت.

وي افزود: از سال 83 به عنوان پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي قزوين با تمرکز بيشتري بر روي پروژه‌هاي ميراث فرهنگي فعاليت مي‌کند.

پرهيزگاري در مورد اين فعاليت‌ها خاطرنشان کرد: راه‌اندازي کتابخانه تخصصي و سايت پايگاه، فعاليت‌هاي اسنادي، گردآوري ضوابط و طرح‌هاي شهري، نقشه‌ها و اسناد تاريخي، جمع‌آوري اطلاعاتي در حضور انگليسي‌ها و روس‌ها در قزوين، خريد روزنامه‌هاي قديمي قزوين مربوط به دوره قاجار و پهلوي اول، گردآوري عکس‌هاي تاريخي قزوين و .... از جمله فعاليت‌هاي پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي قزوين است.

وي در خصوص فعاليت‌هاي مستندسازي اين پايگاه تصريح کرد: شناسايي و مستندسازي بناها و مجموعه‌هاي تاريخي، کتيبه‌هاي مساجد که از سال گذشته تا دو سال ديگر ادامه دارد. همچنين کتيبه‌ مسجد حيدريه که گچ‌بري‌هاي زيباي آن به دوره سلجوقي مي‌رسد، خانه‌هاي قزوين، . محافظت از اين خانه‌ها و اسناد مطالعات خانه‌هاي ثبتي، مستندسازي سيستم آب رساني آب‌هاي زيرزميني و قنات‌ها، مطالعات دولتخانه، درختان باغ سعادت آباد و درمان آن‌ها از جمله اقدامات انجام شده اين پايگاه است که مي‌توان اشاره کرد.

مسئول پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي قزوين ادامه داد: دو فصل گمانه‌زني در دولت خانه به پايان رسيده و فصل سوم آن بزودي شروع مي‌شود. همچنين کتاب التدوين از منابع مهم تاريخ قزوين و ايران که در سه جلد نگاشته شده براي نخستين بار جلد اول آن ترجمه شده و آماده چاپ است.

پرهيزگاري همچنين از چاپ 5 جلد کتاب خبر داد و افزود: کتاب‌هاي مهمانخانه قزوين خانه‌ها، مجموعه مقالات مربوط به بافت قزوين، کتاب شناسي قزوين و التدوين دردست تديون و چاپ است.

بنابراين گزارش؛ نشست علمي هنر و باستان‌شناسي شهر تاريخي، فرهنگي شهر قزوين به مدت يک روز در مجموعه فرهگي نقش جهان با همکاري فرهنگستان هنر و سازمان ميراث فرهنگي برگزار شد.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 1386072565